ÉRTÉKTEREMTÉS AZ ÉRTÉKEK MEGOSZTÁSA ÁLTAL

A Ferrero Csoport számára a vállalati szintű társadalmi felelősségvállalás mindig is azt jelentette, hogy gondoskodunk az emberekről és környezetünkről, azaz a jelenlegi és volt alkalmazottakról, a fogyasztókról, a családokról és működési helyünk körül található közösségekről. Ezek a társadalmi felelősségi elvek vezették a Ferrero első lépéseit Albában, és a mai napig változatlanok maradtak.

A Ferrero Csoport fenntarthatósághoz fűződő viszonya a társadalmi felelősségvállalási stratégián alapszik: "Értékteremtés az értékek megosztása által."

A Ferrero számára a közös értékek teremtése olyan gyakorlati elv, amely az ellátási lánc valamennyi szakaszában érvényesül: gondoskodunk azokról az emberekről, akik formálták és továbbra is formálják a Csoport történelmét, támogatjuk a helyi közösségeket, aktív életre buzdítjuk a fiatalokat és családjaikat, fenntartható termelési gyakorlatokat alkalmazunk, valamint óvjuk környezetünket.

Vállalati társadalmi felelősségvállalási stratégiánk jelenleg két fő témakör köré csoportosul: Az emberek és a bolygó.

AZ EMBEREK


A Ferrerónál az ügyfélközpontúság nem csupán egy érték, hanem egy olyan elv, amit minden egyes nap átültetünk a gyakorlatba és amely a kereskedelmi célokon túl mutat. Ez a felelősség a Ferrero táplálkozási stratégiáján, a folyamatos innováción, a termékek minőségén és frissességén, az élelmiszer-biztonságon és a felelősségteljes és átlátható kommunikáción keresztül valósul meg. A Ferrero ezenkívül folyamatosan érdeklődik jelenlegi és volt munkavállalói, valamint azon emberek iránt, akik működési körzete közösségeiben élnek. Ezt az elkötelezettséget a Ferrero Alapítvány és a Michele Ferrero Vállalkozói Projekt is mutatja, amely Afrikában és Ázsiában tevékenykedik. A Csoport továbbra is elkötelezetten támogatja az aktív életmódot azáltal, hogy megszólítja a fiatalokat és családjukat az egész világra kiterjedő Kinder+Sport „A mozgás öröme” programon keresztül.

A BOLYGÓ


A Ferrero Csoport számára a tevékenységek monitorozása és azok hatásfokának javítása elsődleges szempont, melyet a fő nyersanyagok felelősségteljes kinyerésével ér el. A Csoport továbbá elkötelezett aziránt, hogy a termelés során óvja a környezetet azáltal, hogy a rendelkezésre álló legjobb technológiákat alkalmazza, ezzel biztosítva, hogy az energia, a nyersanyagok és a természeti erőforrások használata hatékony, illetve, hogy a vízkészleteket felelősségteljesen és ésszerűen használják. Elismerve ezt a felelősséget, a Ferrero szilárdan elkötelezett a környezeti hatásának minimalizálása iránt, a nyersanyagoktól kezdve a termelési üzemeken át egészen a logisztikáig, a teljes értékteremtési lánc mentén.