Kulcs adatok

A Csoport növekedése 2016/2017-ben

A GLOBÁLIS VALÓSÁG

A Ferrero csoport 2017. augusztus 31-én jóváhagyta a Konszolidált Pénzügyi Kimutatásokat az aznap zárult évre vonatkozóan, 10,5 milliárd eurós éves árbevétellel.

A Ferrero International S.A., a Ferrero csoport anyavállalata 2017. augusztus 31-én jóváhagyta a csoport Összevont Pénzügyi Kimutatásait az aznap zárult évre vonatkozóan. Abban az időben a csoport világszerte 91 vállalatból állt, 23 működő gyártó üzemmel, melyek közül három a Michele Ferrero Vállalkozói Projekt keretén belül működött. A csoport termékei közvetlenül vagy hivatalos forgalmazókon keresztül több mint 170 országban vannak jelen. A globális gazdasági bizonytalanságok és az ipart érő kihívások és trendek mellett a 2016/2017 pénzügyi év kimagasló volt a csoport számára, amely jelentős növekedést és terjeszkedést tudott felmutatni világszerte. Tulajdonképpen a Ferrero Csoport jelentős értékesítési növekedést produkált, miközben továbbra is a növelte beruházásait a márkái terén és a működési bevételeit is magas szintjen tudta tartani, valamint megerősítette a belső K + F tevékenységeit.

A Csoport, amelynek Giovanni Ferrero a vezérigazgatója, 10,5 milliárd eurós összbevétellel zárta a pénzügyi évet, amely + 1,5%-os növekedést jelent az előző évhez képest, melynek összbevétele meghaladta a 10,3 milliárd eurót.

A késztermékek értékesítése 2,2%-al növekedett (2,5% konstans áron), köszönhetően elsősorban Németország, Lengyelország és Spanyolország teljesítményének, míg az olaszországi és franciaországi értékesítés továbbra is változatlan maradt. Az amerikai országok közül az USA, Kanada és Mexikó ért el magasabb növekedést a nettó árbevételben.

JÓ TERMÉKEK, JÓ EREDMÉNYEK

A késztermékek nettó értékesítésének növekedését főként a következő termékek eredményezték: Nutella, Ferrero Rocher, Kinder Meglepetés, Kinder Joy, Kinder Bueno és Tic Tac.

A Csoport átlagos munkaereje a 2015/2016-os 29.206 munkavállalóról 2016/2017-ben 30.305 főre nőtt. A 2017. augusztus 31-i számlálás 34.543 munkavállalót mutatott, a 2016 augusztus 31-i 32.990 főhöz képest.

FEJLESZTÉS ÉS NÖVEKEDÉS

A Csoport idén is folytatta a gyárak, üzemek és berendezések fejlesztésébe és kiterjesztésébe történő befektetéseit, összhangban a vállalkozói és a szociális vállalásaival, valamint a vállalati stratégiái folyamatos alkalmazásával. A kulcsfontosságú vállalati stratégiánknak köszönhetően termékeink minősége és versenyképessége folyamatosan fejlődik, miközben kiemelt figyelmet fordítottunk a termékek frissességére, az élelmiszer-biztonságra és a környezetre, amely iránt a Ferrero Csoport mélyen elkötelezett.

A Csoport a termelési kapacitása kiterjesztésével fenntartotta technológiai fejlődési stratégiáját 744 millió eurós összegű tőkebefektetéseivel (összehasonlítva az előző évi 631 millió euróval). A tőkeberuházások teljes összegét nézve a legjelentősebb részt az ingatlanok, gépek és berendezések tették ki (660 millió euró, az előző évi 552 millióhoz képest), elsősorban Olaszországban, Németországban, Lengyelországban, Kanadában és Luxemburgban.