A FERRERO CSOPORT

Ferrero International S.A. jóváhagyta a Ferrero Csoport konszolidált pénzügyi beszámolóját a 2010. augusztus 31-vel végződő kereskedelmi évre.

A Csoport Giovanni Ferrero CEO vezetésével, több mint hetven tagvállalatot üzemeltet (beleértve a harmincnyolc kereskedelmi vállalatot, tizenöt gyárat és három szociális vállalakozást) több, mint száz országban világszerte.
A Csoport az évet 6,6 milliárd eurót meghaladó nettó árbevétellel zárta, amely 4,3%-os növekedést jelent az előző évhez képest, 893 millió eurós adózás előtti eredmény mellett.
A Csoport, az előző év foglalkoztatási szintjével összhangban 21 736 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

Az ipari kapacitás fejlesztésére fordított 383 millió eurós összeg a konszolidált forgalom 5,8%-a. A Csoport folyamatosan befektet újításokba, kutatás-fejlesztésbe, és az utóbbi időben kifejezett figyelmet fordít az energia-hatékony berendezésekre Olaszországban, Lengyelországban és Belgiumban. Szociális Vállalkozásain keresztül a Csoport hozzájárul a világ legelmaradottabb régióinak fejlesztéséhez.

Az alapvető etikai értékekre irányuló figyelmének bizonyítékaként a Csoport a múlt évben közzétette a Társadalmi Felelősségvállalásról szóló beszámolóját, mely összhangban van a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés (Global Reporting Initiative) által alapított Fenntarthatósági Jelentések Irányelveivel.