Dolgozz, alkoss, adakozz

Mi a következő mottóval tudnánk meghatározni magunkat: "Dolgozni, Alkotni, Adakozni", s ez a gondolat Michele Ferrero fejében fogant meg, vállalkozásának legelején.

Ugyanez a filozófia inspirált és inspirál még mindig:

  • A Ferrero Alapítvány elkötelezett, hogy mindenhol fenntartsa a kapcsolatot a Csoport nyugdíjba vonult alkalmazottaival, olyan társadalmi és kulturális programok révén, melyek megerősítik a kapcsolatot a helyi közösségekkel is.
  • A "Ferrero Social Enterprises" a befeketetéseken és az ebből származó forrásokon alapul, hogy javítsa a fejlődő országokban élők körülményeit, különös tekintettel a gyerekekre.
  • A teljes Ferrero Csoport szüntelenül elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás kérdéskörében, olyannyira, hogy szerves részét képzi működésünknek és létezésünknek, már a kezdet kezdetétől
A vállalati elveink összhangban vannak az ENSZ igazán lényeges egyezményeivel (különösen a "Globális hatás" és a "Gyermeki jogok Egyezményével"), beleértve a nemzetközi munkára vonatkozó, de az Egészségügyi Világszervezet egyezményeit is.

Ezek a vállalati elvek az alapjai az Etikai kódexünknek.