"Dolgozz, alkoss és adakozz"

Ezek az irányadó elvei Piera, Pietro és Giovanni Ferrero Alapítványnak, amit Albában alapítottak 1983-ban, Michele Ferrero kívánsága szerint.

Az Alapítvány fáradhatatlan lelkesedéssel és odaadással dolgozik. A munkája felöleli a társadalmi szolidaritást és kultúrát, illetve hangsúlyozza a legjobb oldalait az emberi létnek.

A társadalmi támogatás szférájában, A Ferrero Alapítvány egészségügyi és szociális támogatást nyújt a korábbi alkalmazottjainak, akik ledolgoztak legalább 25 évet a Csoporton belül. Az Alapítvány továbbá edukációs, kreatív és szórakoztató kezdeményezéseket biztosít a volt munkavállalók számára.

Mindemellett a kulturális szektor különböző aktivitásokat támogat a művészetek területein, a tudományokban, a történelmeben és az irodalomban különböző konferenciák, szemináriumok és kiállítások keretein belül. A sajátos célkitűzés, hogy kiemeljük az olyan egyéniségeket és teljesítményeket melyek összekapcsolhatóak az Alba régióval vagy Piedmonttal, mint Macrino d'Alba, Elvio Pertinace, Beppe Fenoglio, Pinot Gallizio, Pietrino Belli, Roberto Longhi és Giuseppe Vernazza. Mindannyiuk témája volt már valamelyik kiállításnak, találkozónak vagy publikációnak.


További információk: www.fondazioneferrero.it