A KÖRNYEZET

A Ferrero világszerete elkötelezett a környezetbarát módszerek alkalmazásában.
Így: 

  • működésünk színhelyein olyan programokat és projekteket szervezünk melyek tisztelteben tartják a környezetet.
  • gyáraink irányításánál arra törekszünk, hogy hatékony módon használjuk az energiát, a nyersanyagokat és természetes erőforrásokat, szem előtt tartva a környezetre mért hatásunk csökkentését. Célünk csökkenteni a hulladék kibocsátásunk, és ezzel egyetemben megújuló energiaforrások felé vesszük az irányt.
  • tisztában vagyunk a ténnyel, hogy a víz mennyiségének és minőségének megőrzése nem pusztán ökológiai kihívás, de veszélyezteti a mezőgazdaságunk, gazdaságunk és a társadalomunk rendszereit is. Ezért fontos számunkra a vízkészletek felelős felhasználása.
  • megfogalmaztuk környezetvédelmet érintő célkitűzéseinket, valamint vállaljuk, hogy elszámolunk az eddig elért fejlődéssel;
  • elkötelezettek vagyunk, hogy iránymutatást adjunk partnereinek, hogy fentebb felsorakozatott elvekhez igazodva tudjanak velünk együtt dolgozni.

Annak érdekében, hogy biztosítsani tudjuk az előzekben említettek végrehajtását, egy Környezeti Menedzsment Rendszert vezettünk be az ISO 14001:2004 szabványa szerint, ami mostanra egy csoport szintű hitelesítési eljárássá nőtte ki magát.

Ennek a rendszernek köszönhetően, minden Csoporthoz tartozó egység a globális megközelítést támogatója, összeegyeztetve a vállalati aktivitást és növekedést, a helyi érdekekkel, hogy megóvhassuk a könyezetet.

Teljes CSR jelentés 2008-2009
Teljes CSR jelentés 2009-2010
Teljes CSR jelentés 2011
Teljes CSR jelentés 2009-2012