Egy ember története

A Csoport fejlődésének nagy vezetője Michele Ferrero. Az új termékek létrehozása iránti vágyával és az újszerű eszméivel fogyasztók millióinak változtatta meg az étkezési szokásait.
A feleségével, Maria Francaval való szilárd és hatékony együttműködésének köszönhetően ő volt az első olasz gyártó a II. világháború után, aki termelési helyszíneket és irodákat nyitott külföldön az édességiparban, ezzel a Vállalatot egy valódi nemzetközi Csoporttá avanzsálta.
Hogy felfedezzük a siker gyökereit vissza kell utaznunk a '40-es évekbe. Ezekben az években Michele szülei, Piera és Pietro, egy kis cukrászdát gyárrá alakítottak. Ezeket az első és döntő lépéseket Pietro Ferrero és a fia, Michele (aki akkor még nagyon fiatal volt) által "feltalált" új termékeknek köszönhették. A siker másik kulcsa a hatékony eladási csatorna volt, amelyet Giovanni, Pietro bátyja, szervezett, aki 1949-ben hunyt el.
És mostanra a Ferrero története elért a harmadik generációhoz. Pietro és Giovanni Ferrero, Michele és Maria Franca fiai, együtt dolgoztak a Csoport élén mint ügyvezető igazgatók, több, mint 10 éven keresztül. 2011. áprilisában Pietro Ferrero tragikus módon elhunyt, miközben Dél-Afrikában töltötte a humanitárius küldetését, amelyet ő ihletett és vezetett, ennek következtében újra elindították a Ferrero Social Enterprises-t.
Ma Giovanni Ferrero folytatja a Vállalat sikeres vezetését, azzal a céllal, hogy még magasztosabb eredményeket érjen el és biztosítsa azt az inspirációt és motivációt, amelyben a szüleivel és bátyjával osztoztak. Ez ma is egy olyan szervezet, amely a szilárd családi értékeken alapszik, csakúgy, mint a múltban.
Röviden, a márka, a forgalom, és a multinacionális vállalati növekedés mögött egy brilliáns és erős akaratú piemonti család története rejtőzik, amely a növekedéséhez szükséges rendkívüli erejét a Ferrero Foundation mottójából nyeri: "Dolgozni, Alkotni, Adakozni".