KINDER+SPORT

Küzdeni, győzni, lemondani, egyedül és másokkal együtt helytállni, kitartónak lenni, tudni veszíteni és vert helyzetből felállni, őszintén büszkének lenni, becsülni mások eredményeit, az értékeket.

Pontosan ezeket, de más értékeket is játékosan, örömmel csak egyetlen dolog ismertethet igazán meg idejében a fiatalokkal, a sport. Az értékek alkotják az identitást, tehát érték és identitás egyazon érem két oldala.

Az egészségidentitás kialakítása a mai mozgásszegény életmód közepette a társadalmi felelősségvállalás egyik legfontosabb eleme.

A Kinder+SPORT gondolata 2004-ben abból a célkitűzésből fakadt, hogy rendszeres egészséges időtöltésre ösztönözze a fiatal korosztályokat - mivel az egészséges életmód tudatos alkotóelemei a kiegyensúlyozott táplálkozás és a helyes és rendszeres testmozgás - és olyan jelentős sportkezdeményezéseket támogasson, amelyek résztvevői a legfiatalabb korosztályokból kerülnek ki.

A Kinder +SPORT nem a Kinder termékeket támogató reklám.

A Kinder +SPORT identitása, hogy önzetlenül az értékek, a sport támogatója legyen.

Ezt az identitást a gyermekek és a fiatalság körében a testmozgás népszerűsítésével és támogatásával, általában a rendszeres sportolás és mozgás támogatásával kívánja elérni.

Ezért támogatja a Kinder+SPORT azokat a sportszervezeteket, szövetségeket, csapatokat, amelyek általában a mozgáshoz, és nem feltétlenül a verseny-sporthoz kötődő tevékenységeket felkarolja. Magyarországon először ezeket az értékeket a Magyar Olimpiai Bizottság célkitűzéseiben találta meg a Kinder+SPORT.
A Kinder+SPORT a Magyar Olimpiai Bizottság támogatói között az első, azzal a kifejezett céllal, hogy segítse a fiatalok nagyszámú részvételét az első 2010-es és az azt követő Ifjúsági Olimpiai Játékok sikeres felkészülésében.

A Kinder+SPORT támogatja a pécsi PVSK vízilabda-szakosztályát, egy olyan szakosztályt, ami a legnemesebb magyar vízilabda-hagyományokat folytatja és népszerűsíti a fiatalok körében, szinte önerőből ott, ahol vízilabda tradícióról nem sokkal ezelőttig igazán beszélni nem lehetett.

A Kinder+SPORT támogatja azokat a sporteseményeket, ahol a korosztályok – gyerekek, szülők, nagyszülők – együtt gyakorolják a mindennapi testmozgást.

A Kinder +SPORT célja a sportolás és a testmozgás támogatása.