Adatok

A Csoport növekedése 2020/2021-ben

A GLOBÁLIS VALÓSÁG

A Ferrero Csoport anyavállalata a Ferrero International S.A. 2021. augusztus 31-én jóváhagyta a Konszolidált Pénzügyi Jelentést. A Giovanni Ferrero, Executive Chairman és Lapo Civiletti CEO által irányított vállalat 12,7 milliárd eurós éves árbevétellel zárta a pénzügyi évet, 3,4% növekedést könyvelve el az előző évi 12,3 milliárd euróhoz képest.

A jóváhagyással a Ferrero International S.A. világszerte 107 vállalat és 32 gyártóüzem tevékenységét erősítette meg, 170 országban közvetlenül, illetve forgalmazókon keresztül megvalósuló értékesítéssel.

A Covid-19 miatti bizonytalanságok ellenére a Ferrero Csoport sikeresen alkalmazkodott a járvány okozta kihívásokhoz. A fogyasztók és munkavállalók egészségét és biztonságát előtérbe helyezve a Ferrero Csoport képes volt gyorsan és rugalmasan reagálni, hogy garantálja a működés folyamatosságát és a termékek fogyasztókhoz való eljuttatását.

Az organikus növekedés (az előző évi üzleti egyesülések hatása nélkül) 1,5%-kal nőtt az aktuális árfolyamon számolva.

JÓ TERMÉKEK, JÓ EREDMÉNYEK

A Ferrero Csoport a késztermékek nettó árbevételét növelni tudta. Ennek legfontosabb elemei:

• Növekedés az USA-ban és más nyugati piacokon, beleértve Németországot, Franciaországot és Olaszországot;
• Olyan ikonikus márkák növekedése, mint a Nutella®, a Kinder Bueno® és a hűtött termékek;
• Új termékek bevezetése, beleértve a Nutella Biscuit® terméket Olaszországban;
• Olyan termékek teljes integrálása a konszolidált beszámolóba, mint például a Keebler®, annak a Kellogg Company-tól történő, 2018/2019-es pénzügyi év végi megvásárlása után.

2020/2021-ben a Csoport átlagos alkalmazotti létszáma 34 374 fő volt, emelkedést mutatva a 2019/2020-as 34 121 fős adathoz képest. A 2021. augusztus 31-i létszám 38 767 alkalmazottat tett ki, szemben a 2020. augusztus 31-i 37 122 fővel.

FEJLŐDÉS ÉS NÖVEKEDÉS

A Ferrero Csoport folytatta bizonyos kezdeményezések felgyorsítását: az ikonikus márkákba történő beruházások növelését; a belső K+F tevékenységek megerősítését; valamint újabb egymást követő évben a gyárak, üzemek és berendezések fejlesztésébe és bővítésébe történő beruházást. A Csoport folyamatos technológiai fejlesztési stratégiájának részeként bővítette termelési kapacitását, összesen 619 millió eurós tőkeberuházással - a fő beruházásokat az olaszországi, németországi, amerikai egyesült államokbeli és lengyelországi üzemekben az ingatlanok, gépek és berendezések (534 millió euró) jelentették.

Ezek a beruházások a Csoport folyamatos, a termékek minőségének, frissességének, élelmiszerbiztonságának, versenyképességének és - a Ferrero számára kulcsfontosságú - környezeti hatásának javítására szolgáló törekvéseit mutatják.