AZ EMBERI JOGOK TISZTELETBEN TARTÁSA ÉS TÁMOGATÁSA

A Ferrero, mint családi vállalkozás számára a vállalatnál vagy a vállalattal dolgozó emberekről való gondoskodás az egyik legfontosabb érték. Az emberi jogok tiszteletben tartása minden vállalatunknál és azokban a közösségekben, ahol működünk minden egyes ember számára mindig is meghatározó volt.
Az emberi jogok kellő gondosságon alapuló megközelítése révén elkötelezettek vagyunk az emberi jogok tiszteletben tartása és támogatása, valamint a tevékenységünkből eredő esetleges káros hatások megelőzése és enyhítése mellett.
Megközelítésünket az Egyesült Nemzetek Szervezetének üzleti és emberi jogokra vonatkozó irányelvei, az Emberi Jogok Nemzetközi Törvénykönyve és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) alapvető munkaügyi egyezményei vezérlik.

A FERRERO EMBERI JOGI POLITIKÁJÁNAK NYILATKOZATA
Mivel az emberi jogi kérdések széleskörűek és összetettek, valamint sokoldalú megközelítést igényelnek, tíz kulcsfontosságú területet határoztunk meg, ahol az értékláncunkban tett erőfeszítéseinket prioritásként kezeljük. A Ferrero emberi jogi politikájának nyilatkozata meghatározza az emberi jogi elveinket ezekre a kulcsfontosságú területekre vonatkozóan. Kiemeli továbbá az emberi jogi nyilatkozatunk és elveink végrehajtásához, az összes munkavállalónkkal, üzleti partnerünkkel és minden érintett érdekelt féllel való együttműködéssel kapcsolatos elképzelésünket. A Ferrero emberi jogi nyilatkozata etikai kódexünkre épül, amely felvázolja etikai jövőképünket, elveinket, értékeinket és vállalati felelősségvállalásunkat.
Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Ferrero hogyan működik együtt valamennyi üzleti partnerével, kérjük, olvassa el az Üzleti magatartási kódexünket, amely a Ferrero felelős üzleti gyakorlatára vonatkozó vezérelveket ismerteti, valamint a Ferrero Beszállítói kódexét, amely kiemeli a felelős beszerzéssel kapcsolatos elvárásainkat valamennyi beszállítónkkal szemben.
Annak érdekében, hogy növeljük az emberi jogok előmozdítására irányuló kezdeményezéseink és intézkedéseink átláthatóságát a működésünkben és a beszállítói láncunkban, kidolgoztunk az első emberi jogi jelentésünket. A jelentés az emberi jogi politikánk nyilatkozatában meghatározott 10 kiemelkedő kérdés köré épül, és összhangban van az irányadó ENSZ-alapelv jelentéstételi keretrendszerével.