Vissza

2018-03-21

A FERRERO PÁLMAOLAJA: ÁTLÁTHATÓSÁG EGÉSZEN A MALMOKIG

A FERRERO PÁLMAOLAJA: ÁTLÁTHATÓSÁG EGÉSZEN A MALMOKIG

A Ferrero igazolja erdőirtásmentes és kizsákmányolásmentes pálmaolaj ellátási láncát, amely a civil szervezetekkel, főbb részvényesekkel és beszállítókkal való szoros kooperációnak köszönhetően valósult meg.

A Ferrero teljes mértékben támogatja a Greenpeace kérését a még átláthatóbb ellátási lánc megvalósításában, hiszen a Ferrero is a folyamat alapvetően fontos elemének tartja ezt.
A Ferrero megegyezett a Greenpeace-szel abban, hogy 2018. május 15-ig nyilvánosságra hozza azon malmok listáját, amikkel a Ferrero dolgozik, így adva lehetőséget további ellenőrzésekre.

A Ferrero egyetért a Greenpeace "Igazság Pillanata" c. riportjában ("Moment of Truth") állítottakkal és támogatja a teljes átláthatóság felé való törekvést.

A mai napon a Ferrero örömmel jelenti be, hogy nyilvánosságra hozza azon malmok teljes listáját, melyekkel együtt dolgozik, teljesítve az előzetes május 15-i határidőt a beszállítók rendkívüli támogatásának köszönhetően.

A továbbiakban - ahogyan az előzetesen elhangzott - a Ferrero félévente frissíti a malmok listáját és a fenntarthatósági törekvéseiben történt változásokat is.

"Az átláthatóság az első kulcslépése az iparági átalakulásnak . Hiszünk abban, hogy a téma holisztikus megközelítése a helyi aktivitásokkal ötvözve hosszú távon pozitív hatással lesz a pálmaolaj szektorra." - mondta Aldo Uva (Chief Operating Officer, Ferrero csoport).