Vissza

2018-03-22

A FERRERO MEGNYERI A 2018-AS MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM DÍJÁT

A FERRERO MEGNYERI A 2018-AS MÉLTÁNYOS KERESKEDELEM DÍJÁT

Berlin, 2018. március 22. szerda - A Ferrero tegnap vette át a 2018-as Méltányos Kereskedelem díját (Fairtrade Award) a gyártók kategóriájában, amelyet a Méltányos Kereskedelmű Kakaó Programjának (Fairtrade Cocoa Program) és az ECOOKIM szervezettel való hosszútávú együttműködésének köszönhet.

"A Ferrero Németország nevében állíthatom, hogy elkötelezettek vagyunk vevőink és fogyasztóink etikai-minőségi elvárásaival szemben a nyersanyagok terén. Teljes mértékben hiszünk a méltányos kereskedelmi törekvésekben. Az együttműködésnek köszönhetően célunk, hogy a kakaótermesztő farmerek jobb életkörülmények között élhessenek és hogy perspektívát kínáljunk a jövő tekintetében. Mindezek mellett még közelebb kerültünk azon törekvésünk megvalósításához, miszerint 2020-ra 100%-ban fenntartható forrásból származó kakaót használjunk a Ferrero termékeiben." - Carlo Vassalo (Region Manager, Ferrero Németország) és Stephan Niessner (Managind Director, Ferrero Németország)

"Megtiszteltetés ezt a díjat megkapni. Ez a díj egy hosszú és szoros együttműködés eredménye a Méltányos Kereskedelmi partnerekkel és az ECOOKIM szervezettel és fontosnak tartjuk, hogy a részvényeseinkkel ugyanazon elveket osztjuk." - Aldo Uva (Chief Operating Officer, Ferrero csoport)
A Ferrero 2014-ben jelentette be az együttműködést, amelyet az Elefántcsontparton élő és dolgozó kakaótermesztő farmerek életkörülményeinek javítása érdekében indított el. A kooperáció a kakaótermesztésre, a közösségi élet és az önellenőrzési képességek fejlesztésére, a szociális és a fenntartható fejlődésre, valamint az átlátható és hosszútávú partneri kapcsolatokra fókuszál.